pátek 11. září 2015

Jak Bětka vzpírat začala

Za prvý nejmenuju se Bětka.

Za druhý, vzpírání si tak nějak našlo mě.

Myslíte, že si vymýšlím?

Ne je to tak. V září, v roce 2014 jsem nastoupila na navazující magisterský studium do Ostravy a všechno začalo tak nějak úplně na novo. A tím myslím úplně všechno.


Sport patřil a doufám, že vždycky bude patřit do mýho života a stejně tak tomu muselo být v Ostravě. Domovské fitko v nedohlednu někde v severních Čechách a cvičení doma s Shaunem, Jillian Michaels a Bobem mě po těch letech omrzelo. Proto mi známý doporučil, ať vyzkouším Čapkárnu, že tam je fitko. Tak fajn, mám to asi tak 1minutu od domu...proč ne…?

Vzpomínám si na to, jako by to bylo včera a už to bude skoro rok … Ráno jsem odcvičila Shauna a jeho 50min HIIT v Insanity a odpoledne po přednáškách jsem se vydala na Čapkárnu.

První dojem…Cože tohle je jako fitko? Byla jsem zvyklá na fitko s krásnejma novejma strojema a ne něco co připomínalo zahradní dílnu a s divnejma prknama na zemi. Lidi tam furt flákali činkama a já pořád vystrašeně uskakovala a s otevřenou pusou koukala, jaký kila si to házej lehce nad hlavu. Což dělám do teď, to zírání, ale už neuskakuju....

Ujal se mě jeden z trenérů a prý jestli chci vzpírat, že bikiny netrénuje! A já tak jo, i když jsem vůbec nevěděla, co se v tom vzpírání dělá…kromě toho že se tam zvedaj těžký činky.

Tak jsem si vyzkoušela první trénink! Do teď nevím, jestli mi to šlo (beztak ne :D, musela jsem být poděs), ale trenér mě strašně chválil a já si přišla strašně cool a silná (utrhla jsem tuším 20kg a nadhodila 30kg…:D ), „KING“! A dřepy ani výtahy už jsem nešla, moje nohy protestovaly po ranním dostaveníčku se Shaunem… :D


Tak jsem chodila každý den, od pondělí do pátku, začali mi říkat Alžbětka. Víkendy jsem nenáviděla, protože to byla Čapkárna zavřená a já nemohla vzpírat a nikdo mi neříkal Alžbětko, Bětko (ze začátku mě to trochu prudilo, vždyť se jmenuju Mirka, to si jako nemůžou zapamatovat moje jméno?!, ale teď se tak skoro i podepisuju a představuju :).

Jako další věc v pořadí jsem nenáviděla jak mi nešlo nakopávat činku! (což mi moc nejde do teď a občas to schytá stydká kost #somtraged…)A co víc, připadala jsem si jako blbec, když jsem cvičila fakt s pidi váhama! No pořád si tak trochu připadám, i když už o trochu míň... :) Ale to nemění nic na tom, že mě to strašně baví. 
A když jsem u té dynamiky, aneb zrychlujeme činku, tak to byl naprostej konec! Vypadalo to, jako když se člověk se zlomenou nohou, pokouší skákat...a koordinace pohybů...asi jako když vypijete flašku vodky, na to litr vína a snažíte se udělat salto vzad! #“ucimserychle“

No, nechci si fandit, za těch pár měsíců jsem se, ale přeci jen trochu zlepšila, snad muž nekecá :) A příště vám třeba třeba povim o tom, jak jsem strašně „šikovná“ aneb #zranenaBetka#somtraged2!

Co vy a nový sport? Nové začátky?

Hezký den, Bětka 

2 komentáře:

  1. To s tou Bětkou je fakt vtipné :D ale že jsi vydržela 5x týdně? To je fakt bomba! :) mně takhle u bráchy na fotbale říkali Marcela, protože mě tak brácha jednou představil a prostě to tak zůstalo :D
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý začátek :D Proč ti říkají Alžbětko? :D

    OdpovědětVymazat