sobota 22. srpna 2015

Předsudky #1


Co mě dokáže dokonale vytočit, jsou předsudky. Jeden z těch co si myslí skoro každý a především rodiče. Protože když rodiče od svého dítěte slyší otázku: „Můžu chodit do vzpírání?“ Všem rodičům se najednou udělá rudo před očima a představí si své nebohé dítě, jak leží rozplácnuté pod obrovskou činkou. TAK SE PROBUĎTE!!!

Objasním vám to, jak to je se vzpíráním, velmi jednoduše. Každý sport je náročný na tělo, ať je to běhání posilovna, fotbal nebo hokej. Domnívám se, že právě vzpírání patří k méně nebezpečným sportům. Trpí skutečně klouby, kolena a záda více než v jiných sportech?

Trpí, no to je slovo, o kterém se dá diskutovat. Ano je to sport, který zatěžuje klouby a celé tělo, ale proto tam jsou trenéři. Trenéři, kterým jsou právem na pozici trénera. Tito lidé své svěřence učí jak vzpírat správně, chytře a tak aby se nezranili. Tak to aspoň dělají naši Ostravští trenéři (doporučuji!). Takže opravdu nebudete muset lovit čéšky na druhé straně místnosti.

Teď k dětem… Opravdu se nemusíte bát, že bude někdo 8 leté dítě trápit pod činkama, které váží 10x více než ono samo. To opravdu není zdravé a ani by to nikdo nedovolil.

Mladší žáci mají atletické disciplíny, které rozvíjejí jejich pohybové schopnosti, hod míčem do dálky, skok a jiné. Vzpírání je proto vhodné pro děti, které nebaví nebo nemají vlohy pro míčové sporty. Taky se hodí pro “kulatější“ děti, protože je zformuje a nebudou z nich klasičtí vypasení záprdci…. :D Právě pro postavově silnější děti je tento sport vhodná volba. Tím nechci říct, že drobné děti to dělat nemohou, já osobně jsem měl 30 kilo, když jsem začínal :D, takže asi tak... 


Rozhodně, jako vzpěrač od malička, můžu právě tento sport doporučit jako aktivitu pro volný čas. Protože po chvíli těchto tréninků se cítíte fyzicky i psychicky lépe a co je lepší, než když domů přijde spokojené dítě a chlubí se prvními úspěchy, jako tomu bylo právě u mě.


Moje doporučení? Nemějte předsudky a vyzkoušejte to :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat