neděle 30. srpna 2015

Otázky mimo mísu

Pár otázek co jsou úplně mimo mísu, se najde i u vzpírání. Když se někomu zmíníte o tom, že děláte vzpírání, tak je hned několik možností na co se vás zeptají.
Výsledek obrázku pro why do you asking

První možnost reakce: „Ty vzpíráš jo? Vůbec na to nevypadáš.“ V tu chvíli nastává vysvětlování. Dotyčnému musíte vysvětlit, že vzpírání není kulturistika. Opravdu NENÍ! To nebývá až takový problém, to pochopí celkem rychle. Větší problém je vysvětlit, co to vlastně vzpírání je…

Druhá možná otázka která většinou nebývá první v pořadí: „Kolik “benčneš“?“ No a to pak já osobně vypadám jako debil, protože jim řeknu že 60kg po 5. Nad tím si většina lidí jen odfrkne. Někteří lidi se začnou tvářit i povýšeně, stylem, to je s*áč, já dělám víc. Ale když těmhle těžkým frajerům z fitka vysvětlíš, že opravdu bench press není pro vzpírání nějak důležitý tak se zase hodí do pohody.

zdroj


Ale bohužel to neplatí u všech takovýchto siláků. Na ně zase stačí vytáhnout osobáky, nebo dát nějakou malou porovnávací “soutěž“. To pak ten o dvacet kilo těžší silák čumí, že ty, který vážíš 69kilo, dřepneš 160 a no stress. Některým musíš dokonce říct, kolik máš na pozved, ale občas to jde až do extrému a musíš se zeptat: „A kolik dostaneš nad hlavu ty?“ To se naštěstí skoro nestává. Ale jestli vás zajímá odpověď, kterou dostanu na svou poslední otázku, tak ta je velmi jednoduchá, „NEVÍM“. To je ta úžasná odpověď. Nebo řekne číslo tak šílené, že mu nevěřím, že by to vůbec odlepil od země :D .


Taky musíte lidem vysvětlovat, co vlastně je váš sport?

A s jakými otázkami mimo mísu se setkáváte vy?
Přeji pěknou neděli :)

4 komentáře:

  1. Nad takými ľuďmi len pokrútiť hlavou a nechať to tak. Skôr či neskôr každého vysvetľovanie prestane baviť, pretože takých "rýpalov" sa nájde všade plno. Mne sa tak veľmi páči, že svet je tak obrovské miesto a každý máme nárok robiť si, čo chceme, nájsť to, čo skutočne milujeme, a byť v tom najlepší ako vieme.. ale potom príde úplne malá, bezvýznamná skupina ľudí, ktorá netvorí ani len 0,01% populácie a sveta celkovo a bude sa snažiť zhodiť ťa až na samotné dno, pretože on/ona je v niečom úplne bezvýznamnom pre teba lepší/lepšia. ;) Usmiať sa a nič viac. To úplne stačí ako odpoveď na tieto otázky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Ale bohužel mám občas náladu, že se s dotyčným pustím do debaty. A to je pak příběh sám o sobě :D

      Vymazat
  2. Miluju, když někdo dělá chytrýho a nic o tom sportu neví :D Jako když řeknu, že dělám pole dance, a lidi mě sjedou kritickým pohledem, který jasně říká "Nejsi na to trochu velká, abys dělala striptýz?" A přitom o tom to vůbec není...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas nad některými lidmi zůstává rozum stát :D platí tady nepsané pravidlo: Vždycky se najde BLBEC :D

      Vymazat